Jump to content
purpleouroboros

New Mac Version will Open but won't play

Recommended Posts

Posted (edited)

Hey, I was wondering if anyone could help me with the specific error message i got when i tried to open up the newest version of reborn available on the downloads screen (version 18.4.1 4 Fruits). I have no in-depth computer experience whatsoever so any help is appreciated. I downloaded the first file available under the "Fruit version" (the one from mega), unzipped it, and opened the app. The app will open and the title screen pops up, but if i click new game i get this error message. 

 

Script 'pokemonload' line 1096: Errno::EROFS occured

Read-only file system - Data/LastSave.dat

 

I just want to know if this is an insurmountable problem and I have to try and go through the wine program again or if there's something i can do to try and make it playable on my computer. My mac is updated to the most recent systems version available as far as I'm aware (catalina I think). 

Edited by purpleouroboros
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

i dont know how to go by fixing mac issues but it seems like the error is being caused by it trying to load a save file

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I accidently hit the space bar instead of the enter bar when clicking new game and that allowed me to start the intro sequence and i havent had any problems since. I don't know what was giving me the error message but it was repeatable and was apparently caused by me hitting enter on "new game". 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having the exact same problem, and it doesn't make a difference whether or not I hit the space bar or the enter key. I would love to know if anyone else has found a solution for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, dillllllllll said:

I'm having the exact same problem, and it doesn't make a difference whether or not I hit the space bar or the enter key. I would love to know if anyone else has found a solution for this?

Try moving it to the application folder or deleting lastsave.dat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...